Cuida't amb productes de temporada

Esbrinem quins són els millors aliments d'aquesta època de l'any

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dilluns, 03 Juny 2019 08:30

Instagram Tot a taula 2018/2019, mercats fruita

Els aliments més saludables per a nosaltres i més respectuosos amb l'entorn són els propis de cada època de l'any: els productes de temporada. Varien en funció de l’origen geogràfic i de les condicions climàtiques de cada territori, però alhora són els més frescos i els que aporten més valors nutritius si provenen de la pagesia propera.

A Catalunya, molts dels seus habitants ja omplen el rebost amb productes ecològics, locals i de temporada, procedents directament de l'hort i sense haver de passar per les mans de gaires intermediaris. Botigues, tant de barri com on-line, o cooperatives de consum i mercats de tota la vida posen aquests productes al nostre abast per cuidar la nostra salut i el medi ambient.

Amb la pujada dels termòmetres, durant el mes de juny, no poden faltar al cistell aliments com el tomàquet, el cogombre, l'albergínia i els enciams. A l'estiu, la fruita també està en el seu millor moment. Ara arrenca la temporada de les cireres, els préssecs, les figues, les taronges més dolces, les nectarines, les peres, els melons i les síndries.