Un Sant Valentí afrodisíac

Perquè, a taula i a casa, el 14 de febrer pot i ha d'anar més enllà d'uns bombonets amb forma de cor...

Instagram Tot a taula 2018/2019, menjar afrodisiac

Tot i que a Catalunya el dia dels enamorats predilecte és el que se celebra la diada de Sant Jordi, el 14 de febrer segueix sent una de les dates més tradicionals i inamovibles per celebrar l'amor arreu del món. Per fer d'aquest Sant Valentí un dia encara més especial, seleccionem cinc aliments afrodisíacs que van més enllà de la xocolata.

Les ostres: Aquest menjar marí és un dels afrodisíacs més coneguts. La raó que el fa tan efectiu és l'abundància en zinc, un mineral que dispara la producció de testosterona, l'hormona que potencia el desig.

El salmó i els fruits secs: O, cosa que és el mateix, els aliments rics en omega 3. I és que els àcids grassos que contenen són perfectes perquè les hormones estiguin a flor de pell. En aquesta línia estan també les llavors de carabassa i el lli.

Els espàrrecs i els alvocats: Tots dos tenen una cosa en comú, la vitamina E. Una vitamina que estimula la producció de testosterona, estrògens i progesterona. Un cop estan presents en el reg sanguini, aquestes hormones promouen la sensibilitat.

La vainilla: Es diu que el seu aroma reconforta el sistema nerviós, fet que relaxa i propicia un millor benestar general.

La magrana: Es tracta d'una fruita molt rica en antioxidants. A més d'atenuar els efectes de l'envelliment, els antioxidants permeten una millor circulació, fet que es tradueix també en una major sensibilitat.