Mataró estrena festival de la cervesa

Aquest dissabte a la plaça de l'Ajuntament

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Divendres, 21 Setembre 2018 10:26

Ciutat 2017/2018, maltaró

La cervesa artesana no està de moda, sinó que ha vingut per quedar-se. La cultura de la craft beer s'estén, guanya adeptes i a Mataró no li podia passar per alt. Ningú ja no podrà dir que la capital del Maresme és de les poques ciutats sense un gran esdeveniment consagrat a aquesta beguda, perquè aquest dissabte, a la plaça de l'Ajuntament, s'estrena Maltaró.


Maltaró és un joc de paraules entre la malta, d'on prové la cervesa, i el nom de la ciutat. Una unió que es vol que s'allargui en el temps i que el festival esdevingui un fix del calendari. Moltes cerveses, foodtrucks, espai per menjar, zona de jocs i música en directe amb denominació d'origen local són els ingredients que posa sobre la taula aquest nou esdeveniment.

La primera de moltes edicions

L'objectiu, explica Adrià Felisart de Molta Malta –una de les tres potes sobre les quals s'ha alçat Maltaró– és "començar i que el festival creixi". I afegeix: "Volem dotar Mataró d'un festival de referència per a tots aquells a qui ens agrada la bona cervesa. Veiem que cada cop hi ha més cultura i més gent entesa en cerveses; la gent cada cop en coneix més i creixen els locals que s'hi dediquen però faltava aquesta empenta". Aquest dissabte, de 12 del migdia a la 1 de la matinada, tots els amants de la bona cervesa del Maresme tenen una cita obligada.

Ciutat 2017/2018, maltaró

Triple aliança per la cultura cervesera
Tot i que cada vegada són més els establiments que es dediquen a la cervesa artesana i que cuiden la seva carta, Maltaró ha sorgit de l'entesa entre la cervesa BIIR, d'Argentona, i dos establiments: Molta Malta i La Taverna. D'ells és la iniciativa perquè Maltaró es consolidi després d'aquesta edició, que compta amb el suport de l'Associació de Comerciants del Casc Antic.

Més de 50 cerveses diferents
Maltaró es basa en la bona cervesa, que, com se sap, s'ha de beure en got de vidre. El tast es farà amb un got especial i els assistents tindran fins a 50 varietats diferents a disposició seva gràcies a les marques que seran presents a l'espai de la fira.
En concret, tindran estand a Maltaró les següents marques: Molta Malta, La Taverna, Biir, Quer, Espina de Ferro, Edge Brewing, Sant Jordi, Hopsters, Lo Vilot, Oriental Brewing. Totes aquestes marques són catalanes i seran una bona mostra de l'emergent sector cerveser del país.

Música en directe i 'foodtrucks' per menjar


Maltaró seran més de 12 hores de tast de cerveses als estands però també serà molt més. Música en directe, 'foodtrucks' i zona de jocs complementen els al·licients del festival.

Música en directe: Al llarg de tota la jornada hi haurà música en directe gràcies al segell local Aiguamoll Records. Si tota la cervesa que se servirà és catalana, tota la música que se sentirà serà mataronina, amb grups com Black Wood, Outside Hours, Me Dicen que Queme Cosas, Tiger Mosquito o Meet Up. El DJ Sincriterio rematarà la nit.
 

'Foodtrucks': Al Maltaró s'hi podrà fer el vermut, dinar, picar entre hores, berenar o sopar. L'oferta gastronòmica la posaran les 'foodtrucks' amb oferta de pizzes, menjar vegà, dolços i entrepans.
 

Zona de Jocs: Al mateix espai hi haurà una zona de jocs on tothom podrà provar punteria amb el Cornhole, un curiós esport popular a certs estats dels EUA consistent a fer punteria amb un sac ple de blat.