Previsions optimistes per la verema

La verema d'enguany es preveu més quantiosa que l'any passat

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dimecres, 29 Agost 2018 17:07

Instagram Tot a taula 2018 - la veremaLa verema d'aquest 2018 es preveu, de manera general i a totes les denominacions d'origen catalanes, més quantiosa pel que fa a producció i amb un endarreriment d'entre una i dues setmanes respecte a la de l'any passat. Aquest fet suposa un retorn al temps normal de verema dels últims anys, és a dir, mitjans-finals d'agost o començaments de setembre, si bé de resultes de les onades de calor durant l'agost en algunes DO s'ha tornat a avançar, segons indiquen des del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Excepcionalment, pot ser que no tinguin una recuperació igual les vinyes que han patit una sequera severa en els darrers anys.

A la DO Alella preveuen una pujada de la producció a confirmar fins a les dates pròximes al temps de collir, entorn d'un 10 per cent respecte a la campanya passada

Alella, la DO de la comarca

En el cas d'Alella, el Consell Regulador de la Denominació d'Origen preveu una pujada de la producció a confirmar fins a les dates pròximes al temps de collir, al voltant d'un 10% respecte a la campanya passada. Les varietats més primerenques ja fa dues setmanes que s'han començat a veremar i la de les varietats com la pansa blanca o la garnatxa, cap a començaments de setembre si continua el temps de calor i no hi ha pluja.

El míldiu ha afectat algunes varietats, però sense un impacte greu, i s'espera que sigui una bona anyada.