Començar la revetlla amb bon peu: amb còctel de benvinguda!

Per a un àpat especial, comencem amb una copeta refrescant, no massa carregada d'alcohol, que serveix de pròleg del menjar

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dilluns, 18 Juny 2018 00:00

Ciutat 2017/2018, coktail revetlla sant joan

El primer cop que t'ofereixen un còctel de benvinguda et sorprèn. Hom associa aquestes barreges refrescants de fruites i alcohol al tercer temps dels àpats, després de les postres, amb les copes. Però és cert que hi ha nits i ocasions en les que s'imposa el còctel de benvinguda i entre aquestes destaca Sant Joan.

El còctel barreja alcohols i sucs o fruites de manera que gran part de la seva gràcia és el caràcter refrescant, que emmascara l'alcohol que no hi pot dominar per seguir els cànons. Són especialment bons els fets amb fruita fresca del temps, que per la revetlla pot ser el meló o la xíndria. També inicia el ritual del sopar, abans de seure, en un primer acte compartit del sopar.

La presentació d'un còctel és important; poden venir en diversos colors i presentats en una multitud de formes, en gots de diferents tipus i amb accessoris delicats, com trossets de fruita tallats en certes formes o flors.