Passat festes.... toca depurar l'organisme

Aliments recomanats per recuperar la línia

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Dilluns, 08 Gener 2018 00:00

Especials 2017/2018, rave negre

Digestions pesades, augment de pes i acidesa són alguns dels problemes que pot patir el cos després dels excessos durant les festes nadalenques. Menjar en excés aliments pesats, fer menys esport i abusar dels torrons i les neules és molt freqüent durant el Nadal. Àpats i més àpats copiosos i apetitosos que poden provocar retenció de líquids, augment de pes, acidesa a l'estómac, digestions pesades i, en definitiva, alteracions a l'organisme per la pèrdua del ritme habitual. El primer pas per recuperar el benestar és, doncs, apostar pels hàbits saludables i fer més exercici físic.

Què menjar per "fer net"?

Hi ha aliments i hàbits que poden ajudar a depurar l'organisme i a assolir els objectius proposats.

¿Volem disminuir volum corporal per retenció de líquids, disminuir el greix corporal, millorar les digestions i la funció hepàtica, evitar les flatulències, millorar el trànsit intestinal i, en el fons, sentir-nos millor?
Per aconseguir aquests propòsits una bona manera de començar és habituant-nos a beure molta aigua per depurar toxines. També cal apostar per una alimentació saludable i poc calòrica evitant els aliments més greixosos, les salses, els sucres refinats i els aliments que, en definitiva, perjudiquen el bon funcionament del cos. És aconsellable decantar-nos per les verdures i les fruites crues, els batuts, els sucs, els brous depuratius, etc.

Especials 2017/2018, rave negre

 

Les fruites i verdures més diürètiques

Per eliminar toxines i netejar els intestins una bona opció és apostar pel kiwi, la poma o la pera, així com els nabius o el raïm. Per la seva banda, les verdures ideals per aquest propòsit són la carxofa, la col, l'api, la remolatxa o el carabassó.

Per tal que tot el procés de depuració sigui més efectiu, podem aportar complements alimentaris que ens ajudin a aconseguir els objectius que ens hem proposat. Una de les opcions potser menys conegudes és el rave negre. Aquesta verdura afavoreix el drenatge del fetge i de la vesícula biliar, i per tant ajuda a eliminar residus i toxines. Té propietats colerètiques –augment de la producció de bilis– i colagogues –facilitat per evacuar la bilis– i alleuja problemes hepàtics i biliars.