La vida plena

Crítica d''Els dies que vindran', de Carlos Marqués-Marcet

  • Joan Millaret-AMIC //Foto: cedida
  • Dijous, 18 Juliol 2019 12:38

Cinema 2017/2019, els dies que vindran

'Els dies que vindran' és un sentit i preciós film que reflexiona sobre la maternitat i la paternitat a partir de l'embaràs d'una parella, la Vir i el Lluís. La radiografia del procés ha estat filmat des de la intimitat i la proximitat als personatges de ficció creats per la Maria Rodríguez Soto i el David Verdaguer, parella embarassada en la vida real.

Aquesta barreja de ficció i realitat té deixos d'experiment fílmic. Els resultats són esplèndids, a remolc d'una fascinant cohabitació de l'espai de la representació amb les petjades de realitat. Tot i observar el control meticulós que exerceix el director sobre el film i els seus dispositius expressius, Carlos Marqués-Marcet aconsegueix transmetre la difícil sensació de presenciar un film construït sobre la marxa, deixant espai a l'espontaneïtat o la improvisació per buscar moments carregats d'emoció i de vida.

Aquest film obert en canal a les inseguretats, així com a les alegries que desperta la maternitat i la paternitat, no és una qüestió exclusiva d''Els dies que vindran' sinó que a 'Terra ferma' (2017) ja era una preocupació tan latent com angoixant.

'Els dies que vindran', Carlos Marqués-Marcet (2019)