Gran melodrama tràgic ambientat en temps convulsos

Expiación: Más allá de la pasión. Joe Wright. Regne Unit 2007

L’argument: A mitjans dels anys 30, la familia Tallis viu a la seva luxosa mansió aliena a les tensions que fan preveure un conflicte mundial. La seva pau es veu interrompuda quan la Briony, la filla petita, acusa en Robbie, el fill de la criada, d’un crim que no ha comès. Aquesta acusació posa fi a l’amor que acaba de néixer entre en Robbie i la Cecília, la germana gran de la Briony, canviant per sempre el rumb de les seves vides.

 

L’anècdota: El jove director Joe W right va ser aclamat per la seva òpera prima ‘Orgullo y prejuicio’. Amb aquest nou film, Wright lidera part del mateix equip i torna a convèncer evidenciant que té una prometedora trajectòria professional per davant.

Diagnòstic: Basada en la novel·la de Ian McEwan, es tracta d’una cinta emotiva, romàntica i tràgica que explora la naturalesa de l’amor i del sentiment de culpabilitat. És una d’aquelles grans pel·lícules melodramàtiques (gran pel que fa a la seva temàtica i gran també pels recursos invertits) que escassegen a les cartelleres actuals. Amb un guió ben construït, el film narra una història commovedora amb una ambientació excel·lent. Al bon treball del director, cal afegir-hi una extraordinària banda sonora i una acurada direcció de fotografia. L’únic però és un metratge potser excessiu.

 

Efectes secundaris: Adient per als espectadors que es deixen captivar pels grans melodrames tràgics que gaudien de gran èxit en èpoques passades.