Els Marrecs de Vilassar: campions nacionals de la First Lego League

L'equip va guanyar la competició de robòtica, fet que els ha permès classificar-se a la final internacional que tindrà lloc a Tallin

  • Laia Mulà
  • Dimarts, 13 Març 2018 11:05

Marrecs de Vilassar

Si fa unes setmanes coneixíem la notícia que l'equip vilassarenc els Marrecs de Vilassar s'havien classificat per la final estatal de la competició de robòtica First Lego League, ara l'equip ha assolit una nova fita: han aconseguit la victòria de la competició a Espanya. La final es va celebrar a Logronyo l'11 de març i comptava amb 55 equips formats per més de 700 joves. Els Marrecs de Vilassar van guanyar el Primer Premi a la Cortesia Professional en aquesta competició, guardó que els permet passar a la següent fase: la final internacional que tindrà lloc a Estònia del 6 al 8 de juny amb els millors equips. Allà tornaran a defensar el projecte ECOnomic H2O, els seus valors i el robot.

La First Lego League
És una competició de robòtica i que, paral·lelament, proposa elaborar un projecte científic. Cada any l'organització escull una temàtica pel projecte científic i enguany aquesta proposava resoldre un problema real relacionat amb la gestió de l'aigua. A més, els equips han de construir i programar un robot autònom amb la tecnologia de LEGO MINDSTORMS, el qual ha de poder resoldre diverses missions.

Marrecs de Vilassar

Els Marrecs de Vilassar

El grup està format per 12 nois i noies d'entre 10 i 16 anys de diferents escoles i instituts del Maresme guiats per Jordi Pucurull. Els joves són l'Ariadna, l'Alexia, l'Arnau, l'Edu, en Llorenç, l'Hugo, en Marc, la Carla, en Lucas, la Núria, en Marc i la Laura.