Els Marrecs de Vilassar guanyen el torneig classificatori de la First Lego League

Deu joves d'entre 10 i 16 anys participaran a la final nacional d'aquesta competició que tindrà lloc a Logronyo

  • Laia Mulà
  • Dimarts, 27 Febrer 2018 10:55

Marrecs de Vilassar

Incentivar la inquietud tecnològica entre els infants i joves és un dels objectius principals de la First Lego League, una competició de robòtica per a nens i nenes de caràcter mundial. Recentment els Marrecs de Vilassar, un grup format per deu joves de diverses escoles de Vilassar i el Maresme, han guanyat el torneig classificatori a Catalunya de la competició, el qual va tenir lloc a Barcelona. És per això que els pròxims dies 10 i 11 de març representaran la Comunitat Autònoma de Catalunya a la Gran Final First Lego League Espanya que se celebrarà a Logronyo amb més d'una cinquantena d'equips.

Els participants al certamen han de desenvolupar un projecte científic que resolgui la temàtica proposada pels organitzadors i, en segon lloc, han de dissenyar, construir i programar robots mitjançant la tecnologia LEGO MINDSTORMS.
Marrecs de Vilassar

En concret, els Marrecs de Vilassar han obtingut la victòria amb un projecte científic relacionat amb l'aigua. "Durant quatre mesos hem buscat una idea innovadora", explica Jordi Pucurull, entrenador del grup. El projecte resultant ha estat una màquina que substituiria les ampolles de plàstic per les de vidre, que permetria retornar les de vidre i que, en definitiva, suposaria una millora pel medi ambient. La competició també compta amb una fase de robots, els quals han de superar diversos obstacles i missions per guanyar.

Sis anys descobrint la tecnologia

Marrecs de Vilassar és un grup que va néixer fa aproximadament sis anys de la mà de Jordi Pucurull i els seus fills per introduir-los en el món de la tecnologia i la robòtica. "Amb el temps el grup s'ha anat ampliant", relata Pucurull i afegeix que els nens i nenes que el formen estudien a diferents centres de Vilassar i dels pobles del voltant.