Vilassar de Mar fa Festa Major per Sant Joan

Consolida l'aposta temàtica de la Rierada en què el poble es divideix entre pagesos, mestres d'aixa i pescadors-contrabandistes

  • Redacció// Foto: cedida
  • Dijous, 23 Juny 2016 00:00

Maresme 2014/2015,  Festa Major Vilassar de Mar

Vilassar de Mar viu aquest pont la seva Festa Major de Sant Joan, del 23 al 27. Música, exposicions i activitats lúdiques, esportives i culturals formen el gruix de la programació de la festa. La proposta de la Rierada, sorgida l’any passat de diversos col·lectius del poble, dividint Vilassar de Mar en tres sectors i colors (gent pagesa, mestre d’aixa i pescadors-contrabandistes), agafa protagonisme.

El 23 de juny en Pigat i la Lucía, a bord del Sant Ramon, desembarcaran a la platja de l’espigó de Garbí. Des d’allà, aniran en cercavila fins a la plaça de l’Ajuntament per escoltar el pregó que enguany realitzarà la cantant vilassarenca Judit Neddermann. La penjada de l’ase Innocenci al campanar de l’església i l'encesa de la foguera marcaran el primer dia de festa. La nit de la revetlla tindrà dues opcions, una a l’aparcament del Patronat  amb En Quarantena, A4 Reggae Orchestra, Ojo de Buen Cubero i PD Tra bubu i l’altra, a l’escola Pérez Sala, un any més amb l’Hotel Cochambre.

La penjada de l'ase, les nits de concerts, les cercaviles, els castells o
els focs artificials, el més destacat dels cinc dies de programa

El segon dia de Festa Major enllaça amb el primer amb propostes des de la matinada: l’actuació de foc dels Mansuets, la xocolatada i melindros, la cercavila sorollosa, les matinades de gralla i la tabalada despertador. Durant el dia hi haurà ocasió de passejar per la 30a Fira de dibuix, pintura i ceràmica instal·lada al carrer Sant Pau, gaudir del ball de gegants a la sortida de l’ofici o, ja a la tarda, la ballada de sardanes i el correfoc, el ball de Festa Major amb la Principal de la Bisbal, el concert que proposa la Rierada amb Miquel del Roig i PD The Box Collective.

Dissabte 25 començarà amb la Fira d’indians, que el 25 i el 26 de juny tornarà al carrer Sant Joan i Anselm Clavé amb parades d’artesania, productes d’ultramar i demostració d’oficis artesans. El matí del 25 de juny seguirà amb la xeringada i escuma i a la tarda  gegants i nans, el concurs de música Jove, els concerts de la Rierada i el concert de Festa Major amb Jarana.

Darrers dos dies

El 26 de juny s’iniciarà amb la I trobada de cotxes clàssics. També hi haurà un vermut amb swing per a tothom a can Bisa, castells amb els Capgrossos de Mataró i els Castellers de l’Alt Maresme, i a la tarda i el concert de Festa Major amb Lax’n’Busto, un dels plats forts d’enguany. La formació portarà a Vilassar de Mar un concert dels seus grans èxits.

El darrer dia, el 27 de juny, els actes comencen a la tarda, amb un espectacle d’animació infantil a la pl. del Círcol, una cercavila fins a la plaça de l’Església per a la despenjada de l’ase Innocenci, la cercavila per acompanyar els gegants a la platja de Palomares, mateix escenari de la sardinada popular, la cantada d’havaneres amb Mestre d'Aixa i el castell de focs d’artifici amb el qual s'acomiadarà la Festa Major de Sant Joan fins al 2017.