Vilassar de Mar retorna el Mercat Municipal al seu lloc

El 28 de setembre s’inaugura el nou Mercat amb l’objectiu de reactivar el comerç de la zona

  • Berta Seijo
  • Dimecres, 25 Setembre 2013 11:40

Mercat de Vilassar de Dalt

El Mercat Municipal de Sant Joan torna al seu antic emplaçament. Dissabte 28 de setembre, Vilassar de Mar obrirà les portes de l’edifici que, a més d’incorporar el nou Mercat, acollirà locals comercials, oficines, habitatges, un aparcament soterrani i una nova plaça pública. Després de tres anys, les obres d’aquesta construcció multifuncional han arribat a la seva fi. Ara, el pròxim pas a seguir des de l’Ajuntament és que el nou Mercat i la renovació del seu entorn serveixin per reactivar i donar impuls a aquesta zona comercial del poble.

Amb la posada en marxa del nou Mercat Municipal es vol superar l’etapa d’incertesa i neguits per als paradistes que va començar l’any 2005, quan, per problemes d’infraestructures, l’edifici es va haver de tancar. La restauració ha permés tornar el comerç al seu antic emplaçament, el qual disposa d’una superfície de 2.800 metres quadrats repartits en una planta baixa i un semisoterrani. La zona compta amb 11 parades interiors i 14 locals exteriors. L’emplaçament està dissenyat per ser modern, pròxim, dinàmic i, sobretot, adaptat a l’entorn. D’altra banda, la lluminositat és uns dels seus trets distintius gràcies al sistema de claraboies al sostre, que permet l’accés de llum natural.

El Mercat està pensat per ser un pol d’atracció per compradors, però també un punt integrat a la trama urbana. Per aquest motiu, té quatre accesos: pels carrers Mn. Joan Rebull i Narcís Monturiol, per l’avinguda Montevideo i per la nova plaça del Mercat. L’equipament s’inaugurarà el 28 de setembre a les 7 de la tarda amb la presència de l’alcalde, que estarà acompanyat, entre d’altres autoritats municipals, per la regidora de Comerç. Des de les 8 del vespre fins les 12 de la nit, tindrà lloc una gran festa, la Nit de Comerç, amb prop d’un centenar de botigues obertes, música, concerts i diferents activitats lúdiques al carrer.