Vilassar de Dalt acull un simposi sobre el Maresme medieval

El Museu Arxiu celebrarà diverses conferències

  • Redacció
  • Dimecres, 29 Juny 2016 10:36

Museu Arxiu Vilassar de Dalt

Vilassar de Dalt acollirà aquest dissabte un simposi sobre el Maresme medieval que porta per nom In Maritima. La primera edició del certamen repassarà la història, la cultura i el patrimoni medieval del segle XV, "època cabdal per al naixement de les primeres municipalitats".

Durant tot el dissabte dia 2 de juliol es podrà assistir a diverses conferències que aniran a càrrec de prestigiosos ponents com Roser Salicrú o Enric Subiñà, entre altres.
L'època de transició que va suposar el segle XV, la xarxa de poblament, les relacions marítimes entre Barcelona i el Maresme, els eroles de Vilassar o la producció librària al Maresme seran objecte de debats i conferències que se celebraran al Museu Arxiu de Vilassar de Dalt. 

Divulgar l'època medieval

Aquesta és la primera edició del simposi, els organitzadors del qual confien que pugui seguir viu en els pròxims anys. La trobada vol ser "una plataforma que ajudi a divulgar la història medieval de la comarca" i que, a més a més, "doni a conèixer el ric patrimoni d'aquesta etapa".