Illa Fantasia, escenari del moment àlgid del Circuit Festival

La 'festa de la tolerància' consolida Barcelona com una destinació de turisme homosexual arreu del món

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 25 Agost 2014 12:27

Illa Fantasia - Circuit festival

Les piscines del parc aquàtic Illa Fantasia de Vilassar de Dalt van ser l'escenari principal del Circuit Festival, un paquet vacacional de dues setmanes que porta a Barcelona més de 70.000 gais i lesbianes d'arreu del món i que és ja una estada referent per al públic homosexual a nivell internacional. El moment àlgid va ser la festa aquàtica que congregava més de 8.000 persones en una festa "única" de sol, música i atraccions.

Aquest és l'esdeveniment més important del Circuit Festival, que enguany compleix set anys. En la seva curta vida ha passat dels 15.000 assistents del primer any, als més de 71.000 de l'any passat, una xifra que sembla haver-se superat en aquesta edició. "Per a molta gent és la gran oportunitat en tot l'any de relacionar-se i de gaudir d'una festa de tolerància", explicava el portaveu del Circuit, Teseo Cuadreny, que recorda que molts dels visitants provenen de països on l'homosexualitat està molt perseguida.

Illa Fantasia - Circuit festival

El bon ambient

La festa aquàtica de l'Illa Fantasia va començar a les deu del matí allargant-se fins a les deu de la nit. Posteriorment una altra festa en el mateix recinte va allargar la festa fins a les sis de la matinada. "M'han dit que aquesta festa és la millor, és la primera vegada que vinc i està molt bé", explica en Luis, un noi de Malta que venia per primera vegada. Els assistents en destaquen el "bon ambient" que s'hi respira, com explicaven en Marc, un altre noi de Malta, o la Sandra, una noia que repetia per segon any consecutiu.