El ple de Sant Vicenç demana la dimissió de l’Alcalde per fer obres a casa amb recursos municipals

Miquel Àngel Martínez, que s'enfrontarà a una moció de censura, es nega a donar explicacions i repta l'oposició a denunciar-lo davant la Fiscalia

  • Redacció - ACN
  • Divendres, 29 Juny 2018 09:19

Ciutat 2014/2015, President Consell Comarcal

L'oposició de Sant Vicenç de Montalt ha demanat al ple d'aquest dijous la dimissió de l'alcalde, Miquel Àngel Martínez, després de l'escàndol sobre les obres de casa seva, que hauria fet amb recursos municipals segons es desprèn d'una conversa gravada amb un treballador de l'Ajuntament i que ha estat filtrada a través dels mitjans de comunicació. Els grups li han donat "l'oportunitat" de donar explicacions i fer una "sortida digna" del consistori, apartant-se del càrrec i permetent que el PDeCAT continuï governant amb una altra persona. Davant la negativa de l'alcalde, però, asseguren que treballaran per presentar una moció de censura en les pròximes setmanes. Martínez rebutja donar explicacions al ple i repta els partits a denunciar-lo davant la Fiscalia.

"Si algú té alguna acusació que vagi a la fiscalia. Els jutjats són el marc i el lloc on es jutja a les persones i no al plenari. No entenc perquè alguns grups s'aferren a que doni explicacions al ple". Aquesta ha estat la resposta de l'alcalde santvicentí, Miquel Àngel Martínez, a la petició dels partits de l'oposició davant l'escàndol de les obres que hauria fet a casa seva amb recursos municipals.

En tot moment, Martínez ha esquivat qualsevol explicació sobre els fets i s'ha limitat a posar en dubte la legitimitat de la gravació en la que s'escolta l'alcalde i un treballador municipal parlant sobre aquests treballs. "La intel·ligència artificial fa que puguis adulterar la veu de les persones i els espais", ha explicat després del ple en declaracions a l'ACN, evitant en tot moment negar o confirmar els fets. Miquel Àngel Martínez només reconeix que aquest és un moment "difícil" per a ell i el seu entorn.

Hi haurà moció de censura

Davant aquesta actitud de l'alcalde, tots els grups de l'oposició –9 Sant Vicenç (9SV), ERC, Cs, PSC i PP– han acordat donar suport a una moció de censura que en les pròximes setmanes prepararà el grup majoritari de l'oposició, el 9SV. El seu portaveu, Jaume Gumà, assegura que la voluntat dels grups és "que el PDeCAT continuï governant", com a grup majoritari, però amb un altre cap de files.

Així ho han manifestat també diversos partits durant la sessió plenària. "Si no prenen la decisió d'apartar l'alcalde, ens veurem abocats a la moció de censura", assegura Gumà. Tot i que no s'han marcat terminis, es preveu que el mecanisme de la moció de censura en pugui activar en pocs dies. Alguns partits han apuntat fins i tot la possibilitat d'investir alcalde un altre regidor del PDeCAT que no sigui Martínez per "respectar" la llista més votada a les eleccions.

El PDeCAT el podria depurar avui al Consell
Martínez, que també es president del Consell Comarcal del Maresme amb el suport del PSC, podria veure perillar també aquest càrrec. El PDeCAT podria prendre aquest mateix divendres una decisió sobre el seu futur al capdavant de l'ens comarcal davant les pressions dels socialistes per trencar l'acord de govern i per intentar preservar la imatge del partit.