Gairebé un 7% menys d'atur al Maresme

Tot i que encara hi ha 27.000 maresmencs a l'atur, tanquen l'any amb una reducció d'atur a la comarca

Ciutat 2017, tot empenta-contractar aturats

El 2017 ha acabat amb resultats positius per l'atur al Maresme perquè, segons les xifres de l'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, l'atur interanual ha baixat un 6,81%. En total són 9.043 menys persones a la comarca sense feina que a finals de 2016. Cal destacar que la disminució més destacada és la del col·lectiu format pels homes d'entre 35 i 44 anys. Tot i les bones xifres, encara hi ha 27.090 maresmencs i maresmenques sense feina.

L'anàlisi de les dades de 2017 indiquen que els mesos en què va haver-hi una reducció més destacada de les persones aturades van ser el gener, març, abril, maig, juny, juliol i el desembre. Per contra, a l'octubre és quan va haver-hi una repuntada de la desocupació del 4,16% respecte el mes anterior. Centrant-se en cada un dels municipis, només 3 de les 30 poblacions que conformen la comarca han tancat any amb més persones aturades que a l'any anterior i aquestes són Òrrius, Sant Vicenç de Montalt i Santa Susanna.

Menys homes a l'atur

El descens interanual de l'atur al Maresme ha afavorit més als homes perquè han vist l'atur reduït en més d'un 9%, mentre que el de les dones es situa vora el 4,5%. De fet, l'atur a la comarca està força feminitzat perquè representa gairebé el 60% del total de persones inscrites a les oficines d'ocupació.

La industria al capdavant

El volum de persones aturades ha baixat en més d'un 12% al sector de la indústria. A més, l'anàlisi sectorial indica que la reducció en l'agricultura ha estat de quasi l'11%, del 10% a la construcció i del 5,5 al sector serveis.