L'ACA destina 700.000 euros als danys dels aiguats al Maresme

El Maresme va quantificar les destrosses de l'episodi de pluges del 12 d'octubre en 7,5 milions d'euros

  • Redacció
  • Dimarts, 03 Gener 2017 11:17

Maresme 2014/2015, aiguats cabrera

El Consell d'Administració de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), presidit pel conseller Josep Rull, ha aprovat destinar 700.000 euros al Consell Comarcal del Maresme per reparar els danys produïts en les lleres fluvials com a conseqüència dels aiguats del passat mes d'octubre.

Concretament, les destrosses es van produir el 12 i 13 d'octubre, quan hi va haver un episodi de pluges molt important a Catalunya, especialment a la zona litoral i prelitoral, amb intensitats de rècord al Baix Maresme com les detectades a Cabrils, on van caure 84,4 mm en tan sols 30 minuts.

A través d'un comunicat, el conseller Josep Rull ha destacat l'esforç del Govern i de l'òrgan de presa de decisions de l'ACA per "atendre les necessitats del territori més greument afectat pels aiguats.

L'ajuda de l'Agència Catalana de l'Aigua se suma a les que ja han arribat d'altres administracions com la Diputació de Barcelona, que només dos dies després de l'episodi de pluges va anunciar que destinaria quatre milions d'euros a reparar els danys ocasionats pels aiguats. Després d'avaluar tots els desperfectes, el Maresme va xifrar les incidències en un total de 7, 5 milions d'euros.