Marta Pujol reconeix que la seva situació a Sant Vicenç de Montalt no és regular

La filla de l'expresident creu que situacions contractuals com la seva són habituals en molts municipis

  • Redacció - ACN
  • Dimecres, 04 Març 2015 13:50

Marta Pujol, al Parlament

Marta Pujol Ferrusola -filla de l'expresident Jordi Pujol- va comparèixer aquesta setmana davant la comissió d'Investigació sobre el Frau i l'Evasió Fiscals i les Pràctiques de Corrupció Política. Entre altres temes, una de les qüestions més recurrents en la seva compareixença va ser la situació contractual que manté com a arquitecta a Sant Vicenç de Montalt.

Pujol Ferrusola va explicar que l'any 1996, mentre treballava per a l'ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres -governada aleshores pel PP-, el consistori de Sant Vicenç de Montalt -governat en coalició per CiU i ERC- "la va anar a buscar". Després d'una entrevista professional, va ser contractada -i així va quedar recollit en ple municipal- per quatre anys i, després, la van renovar per quatre anys més. Des d'aleshores, l'any 2004, no ha estat regularitzada la seva situació contractual.

Pràctica habitual

"Sóc beneficiària o víctima d'aquest contracte", va expressar per justificar aquesta situació irregular. "Faig la feina per la qual em van contractar. Ningú m'ha dit el contrari", va afegir. A més, al seu parer, es tracta d'una pràctica "habitual" en molts municipis catalans de menys de 10.000 habitants. "La forma de contractació és la que és en molts municipis. Si se'm posa en dubte pels meus cognoms...", es queixava, tot afegint que "en tots aquests anys no s'ha posat en dubte la meva tasca professional; una altra cosa és que ara es faci una campanya per altres motius".

Marta Pujol Ferrusola va assegurar que ha treballat per a tots els colors polítics: des del Partit Popular, a CiU-ERC o un govern tripartit amb un regidor d'ICV al capdavant d'Urbanisme. A més, va voler deixar clar que el seu contracte a Sant Vicenç de Montalt ja especificava que podria fer edificis públics per al mateix ajuntament, previ concurs públic. "No tenia incompatibilitat amb el meu contracte", va insistir davant les preguntes sobre les obres que va realitzar per un CAP i una escola bressol d'aquest municipi del Maresme. Finalment, va aclarir que el seu contracte té una retribució mensual de 2.264 euros per 15 hores setmanals. "Però treballo més hores", va apuntar.