9 de cada 10 empreses del Maresme incrementarà o mantindrà la facturació aquest 2014

Advisoria alerta que més d’un terç cobra les factures a més de 60 dies

  • Redacció
  • Dijous, 13 Novembre 2014 13:10

El Tot 2013, gestoria lluis, la industria textil vol tornar

L’empresa d’advocacia i assessorament Advisoria ha fet públics els resultats del seu termòmetre, una enquesta específica dirigida a empresaris i autònoms del Maresme i el Vallès Oriental. El Termòmetre revela que les petites i mitjanes empreses de l'eix econòmic Vallès - Maresme mostren senyals de certa vitalitat pel que fa als resultats i a la previsió de facturació per aquest 2014. Un 44,1% dels empresaris asseguren que la seva facturació s'incrementarà aquest exercici i un 48,5% afirmen que la seva facturació es mantindrà, només un 7,4% dels enquestats preveuen una davallada en els resultats de la seva empresa en acabar el 2014.
 
Per Ivo Florenza, soci d'Advisoria, "aquests resultats són molt bons i són el reflex de la realitat econòmica actual i les perspectives a curt termini. Estem detectant una millora en els resultats de previsions de tancament de les societats de l’any 2014 respecte de l’any 2013. La contractació de personal i les inversions a les empreses comencen a créixer. Actualment les entitats bancàries ja comencen a oferir i concedir préstecs a les empreses per a inversions a llarg termini i no posen tantes dificultats com anys anteriors per a la renovació i/o concessió de préstecs a curt termini".
 

Problemes amb el cobrament
Pel que fa a la morositat, als empresaris enquestats se'ls ha preguntat sobre el termini de cobrament i pagament de les factures que emet i que rep la seva empresa. Gairebé la meitat dels empresaris, un 46%, afirmen que cobren les factures que emeten en un termini d'entre 30 i 60 dies i un 35% diuen que cobren dels seus clients a més de 60 dies. La Llei de Morositat estableix un marc regulatori que fixa, des de 2013, uns terminis màxims de pagament en les operacions comercials de 60 dies en el cas de l'empresa privada i de 30 dies en el cas de les administracions públiques, a comptar a partir de l'entrega dels productes o prestació dels serveis.