El ajuntaments del Maresme deuen un milió d'euros al Consell Comarcal

La situació econòmica és "de supervivència" i es plantejarà el futur d'alguns serveis deficitaris

  • Redacció - ACN
  • Dijous, 19 Setembre 2013 12:42

Consell comarcal

El Consell Comarcal del Maresme (CCM) viu en una situació de "feblesa" i "supervivència econòmica", segons el balanç que es va presentar aquest dimarts. El pressupost del CCM ha passat de 40 milions el 2011 a 29 aquest 2013. La situació, diu el president de l'ens, és pràcticament límit. Durant els primers dos anys de mandat, explica, el govern comarcal s'ha dedicat a "reordenar" l'ens per reduir la despesa el màxim possible.

El president del CCM, Miquel Ángel Martínez, denuncia l'alt nivell d'impagaments que té l'administració comarcal, tant d'administracions superiors, que tenen endarrerit el pagament de subvencions, com dels mateixos ajuntaments del Maresme. En aquest punt ha evitat donar noms, però assegura que el deute ascendeix a un milió d'euros i que hi ha ajuntaments que deuen diners "des del 2009".

Tot i això, Martínez assegura que els 39 serveis comarcals que presta el CCM es continuen oferint amb total normalitat i que en alguns casos, fins i tot, s'han ampliat. Coincidint amb l'inici del curs escolar posa com a exemple la incorporació de tres nous autobusos per al trasllat escolar, així com una previsió d'augment de pressupost per al menjador escolar per a l'any 2014.

En canvi, altres serveis no tenen el futur garantit. Martínez explica que s'han analitzat els diferents serveis que es presten i, en alguns casos, n'hi ha de molt deficitaris. Exposa el cas de la gossera. "Genera més despesa que ingressos i s'estan buscant sortides per evitar el seu tancament", comenta el president comarcal.