Generalitat i Diputació donen la raó a Graupera

Nous informes contradiuen les paraules del secretari municipal i UDC

  • Redacció
  • Dimarts, 24 Setembre 2013 12:24

Bernat Graupera, Alcalde de Llavaneres

Els serveis jurídics de la Generalitat i la Diputació de Barcelona donen la raó a l'alcalde de Sant Andreu de Llavaneres, Bernat Graupera, en el seu conflicte amb Unió Democràtica de Catalunya (UDC).

Des d'Unió exigien que Graupera passés a ser no adscrit, tal qcom confirmava un informe elaborat pel secretari municipal. Graupera es va presentar a les eleccions del 2011 sent militant d'UDC, però onze dies després del ple d'investidura va demanar la baixa del partit. Tot i això, durant aquests dos anys ha continuat liderant el grup municipal de CiU. És ara que, fruit de diversos conflictes interns, un dels regidors d'UDC i els set regidors de l'oposició van demanar aquest informe al secretari per obligar Graupera a deixar el grup de CiU.

Tot i les reclamacions d'UDC i l'informe del secretari, la Direcció General de l'Administració Local del Departament de Governació de la Generalitat i la Direcció de Serveis Jurídics de la Diputació de Barcelona avalen la versió de l'alcalde. "No es pot considerar no adscrit pel fet de ser baixa de la formació política", reciten els informes de la Generalitat i la Diputació. L'únic supòsit que es contempla és que la resta de regidors de CiU expulsin Graupera del grup municipal. No pel fet d'abandonar el partit està obligat a abandonar també el grup municipal a l'Ajuntament. Segons cita l'informe de la Generalitat, "l'abandó o expulsió del partit polític no comporta l'exclusió del grup municipal".

Davant aquestes notícies, i segons informa La Vanguardia, Graupera opina que UDC hauria d'actuar "amb més cautela" i "assessorar-se millor", a més de carregar contra el secretari municipal, de qui ha dit que li falta un "reciclatge" formatiu.