La Fundació Maresme recollirà l'oli vegetal domèstic a Sant Iscle de Vallalta

El servei serà realitzat pels treballadors amb discapacitat intel·lectual de la Fundació CEO del Maresme per fomentar la inserció laboral d'aquest col·lectiu

Els treballadors de residus del CEO Maresme

La Fundació CEO del Maresme i l'Ajuntament de Sant Iscle de Vallalta han signat un conveni per a la recollida selectiva d'oli vegetal domèstic dels residents al municipi. Ja s'han instal·lat quatre punts de recollida en el nucli urbà per tal que no calgui desplaçar-se a la deixalleria per llençar-lo, fet que pretén fomentar la conscienciació ciutadana sobre la importància de reciclar l'oli de cuinar.

Contaminació, augment de costos i proliferació de rates
Diversos són els motius pels quals és important reciclar aquest producte i no abocar-lo a l'aigüera. En primer lloc, un litre d'oli pot contaminar 1.000 litres d'aigua, una xifra alarmant. A més, suposa un augment de costos en els sistemes de canalització de les aigües perquè l’oli tendeix a fixar-se a les parets i reduir el canal per on circula l’aigua. Per últim, les deposicions d’oli també ajuden a la proliferació de rates, motius pels quals l'Ajuntament de Sant Iscle de Vallalta ha decidit col·laborar amb la Fundació CEO del Maresme.