Una caldera de biomassa donarà servei al pavelló esportiu i al camp de futbol municipals

A més de produir una energia renovable més neta i que reutilitza els residus forestals, permet un estalvi important en el cost del combustible

  • Redacció/Arg.com // Foto: Arg.com
  • Dilluns, 23 Desembre 2019 10:57

Argentona 2014/2019, caldera biomasa

A finals de mes s'iniciaran els treballs per a la instal·lació d'una caldera de biomassa que donarà servei al pavelló esportiu, al camp de futbol i a l'escola d'Argentona. S'espera que el nou equipament, que produirà calor i escalfarà l'aigua dels sistemes de calefacció i d'aigua calenta, pugui estar en funcionament durant el segon o tercer trimestre del 2020.

La caldera s'ubicarà al costat de l'edifici d'entitats de la zona esportiva. Durant el temps que es prolonguin les obres, es poden produir petites afectacions a la zona d'aparcament de la zona esportiva. Els treballs els durà a terme l'Ajuntament amb el suport de la Diputació de Barcelona i mitjançant una subvenció del fons europeu FEDER.

Els beneficis

Les calderes de biomassa són especialment recomanables en el cas d'aquelles instal·lacions que tenen un consum energètic elevat. A més a més de produir energia renovable i donar un nou ús als residus forestals, aquest sistema de calefacció és molt eficient i permet fer un estalvi important en el cost del combustible.

En aquest sentit, l'augment dels preus dels combustibles fòssils, la necessitat de disminuir la dependència energètica exterior i, en general, els aspectes ambientals positius de les energies renovables han facilitat que s'estiguin produint importants avenços tecnològics tant en la producció de la matèria primera com en les instal·lacions tèrmiques.

Una aposta a tota la província

Argentona 2014/2019, caldera biomasa

A Barcelona hi ha prop de 500 instal·lacions de biomassa, amb una potència total de 51,8 MW.