Llum verda del ple a la construcció de 140 habitatges al Cros

Ara l’Incasòl haurà d'aprovar la nova ARE

  • Argentona Comunicació // Foto:cedida
  • Dilluns, 29 Juliol 2019 09:53

Argentona 2014/2019, bari del cros

La setmana passada, en el ple ordinari del mes de juliol, els diferents grups municipals (amb els vots favorables del govern i el PSC, i les abstencions de TxA, JxCat i PP) van donar llum verda a la construcció de 140 habitatges en el nucli urbà del barri de Sant Miquel del Cros.

D’aquesta manera, el consistori deixa clara la seva intenció de tirar endavant la nova àrea residencial estratègica (ARE), que té com a precedent un planejament que preveia l’edificació de prop de 200 actius (50% de lliures i 50% de protegits). La nova proposta implica una reducció del nombre d’habitatges i la seva reubicació al centre del barri per “no posar en risc la cohesió social del Cros”, segons va afirmar el regidor d’Obres Públiques, Pere Móra. A més, el conveni recentment aprovat preveu vies verdes, vials i un local de 300 metres quadrats que s'utilitzarà com a dispensari.

Ara caldrà que l’Incasòl desestimi l’anterior ARE i aprovi la nova. Tot apunta que l’entitat creada per la Generalitat de Catalunya ja s’ha compromès a prendre aquesta decisió que alhora ha rebut algunes crítiques per part d’alguns dels regidors a l’oposició.