26-M: vuit partits pugnen per l'alcaldia a Argentona

Units per Avançar, encapçalat per l'advocada mataronina Olga Ortiz, ha estat l'últim partit que s'ha sumat a la cursa per les eleccions a la vila

  • Redacció /Argentona Comunicació // Foto: cedida
  • Divendres, 17 Maig 2019 11:23

Argentona 2014/2019, ajuntament argentona

Finalment seran vuit i no set els partits que concorreran a les eleccions municipals del 26 de maig a Argentona. Així ho confirmen les llistes oficials de les candidatures, publicades al Butlletí Oficial de la Província (BOP) a finals d'abril.


Calvo i Capdevila

La primera candidatura és la que encapçala l'actual alcalde per la CUP, Eudald Calvo, seguit de Gina Sabadell, Pere Espelt, Joan Maria Pascual i Montse Cervantes. En aquesta ocasió, Calvo lidera la llista d'UNITAT-Argentona per la República. Es tracta d'una formació que aixopluga membres de la CUP, el CDR d'Argentona, l'ANC, Comuns i ERC. A escala comarcal els vots que reculli UNITAT aniran a parar al còmput dels republicans.

La segona llista publicada és la de la plataforma d'electors Tots per Argentona (TxA). Aquest cop la formació ha canviat de cap de llista: Pep Masó ha cedit el lideratge a Montse Capdevila, però es manté com a número dos. Al tercer i quart lloc hi trobem dos regidors de l'actual mandat, Xavier Collet i Montse Matas.

Noves formacions i els de sempre

La tercera candidatura que es presenta és Urbanitzacions Argentona, promoguda per l'exconvergent David Nieto, a qui acompanyen Isabel Castillo, Mertxe Fernández, Enric Sánchez i Yolanda Sánchez.
La nova formació neix als nuclis disseminats d'Argentona i pretén disputar un espai transversal als partits de sempre. David Nieto explica que el seu motor és revertir la manca d’atenció que consideren que els successius governs municipals han tingut envers les urbanitzacions.

La quarta llista que publica el BOP és la de Ciudadanos-Partido de la Ciudadanía. La llista està encapçalada per Odilio Enríquez, actualment regidor per Unió a Montgat. El segon de la llista és el mataroní Juan Antonio González i els següents noms són Sandra Sánchez, Jorge Reniu, Alicia Sánchez i l'expopular Fede Ureña.

La cinquena candidatura és la del Partit Popular d'Argentona, al capdavant de la qual repeteix Fran Fragoso. L'acompanyen l'expolicia local Rafael Martin, Raul Tornay, Maria del Carmen Requena i Judith Jerez.

Noves formacions
Enguany es presenten tres nous partits per aconseguir l'alcaldia

En aquests comicis, els socialistes estrenen candidata, la fins ara regidora Susana López. La segueixen Josep Arenas, Blai Abelló, Lola González i Mar Rodríguez. La llista la tanca el cap de llista dels darrers anys, Salvador Casas.

D'altra banda, la setena llista és la de Junts per Catalunya. La candidatura està encapçalada per Bernat Calvo i l'acompanyen Cristina Maynou, Miguel Duran, Joan Puyo i Irene Ollé.

Finalment, la vuitena llista que es proposa per ocupar l'alcaldia és la d'Units per Avançar. Aquesta està encapçalada per l'advocada mataronina Olga Ortiz, seguida de Joan Carles Codina i Mónica Moreno. Al Parlament, Units per Avançar forma part del grup parlamentari del PSC, una fórmula que no s'ha repetit a Argentona tot i que Ortiz ha admès que sí que hi ha hagut converses amb els socialistes.

Els precedents del 2015

En els anteriors comicis del 2015, Eudald Calvo va ser escollit alcalde d’Argentona amb els vots favorables de la CUP, el PSC i ICV, a més dels d’ERC, que, tot i no entrar al govern i quedar-se a l'oposició, també va donar suport a la seva investidura.
D'aquesta manera, Tots per Argentona tornava a quedar-se a les portes de governar. El seu candidat, Pep Masó, ha estat el més votat en les tres últimes eleccions, però només el 2007 va poder aconseguir l'alcaldia.