Nova atenció psicològica per als alumnes

L'alumnat de l'Institut Argentona podrà consultar i rebre orientació de manera confidencial per part de la psicòloga municipal

  • Argentona Comunicació // Foto:cedida
  • Dilluns, 11 Febrer 2019 09:25

Argentona 2014/2019, institut ArgentonaL'Institut d'Argentona ha implementat des d'aquest febrer un nou servei de consulta psicològica adreçat a tot l'alumnat. Aquest és un nou recurs del centre que està conduït per la psicòloga municipal i la qual, de manera confidencial, dotarà d'eines i orientació. L'alumnat de l'institut pot adreçar-s'hi de forma espontània i fer tota mena de consultes de caràcter personal, emocional, de comunicació i de relació amb els altres.

El director de l'institut, Antoni Izquierdo, assegura a Ràdio Argentona que aquesta iniciativa neix de la col·laboració amb l'Ajuntament d'Argentona el qual ofereix el servei de la psicòloga municipal amb ubicació al mateix centre. Segons ell, l'objectiu és similar al programa "Salut i Escola", implementat al centre, i el qual té la voluntat de millorar la salut dels adolescents mitjançant accions de promoció, prevenció i d'atenció als problemes relacionats amb la salut. Així doncs, el programa de salut física es complementa amb el nou servei de salut psicològica.

Millor benestar emocional

Aquest, està pensat per millorar el benestar emocional dels i les adolescents així com les relacions de convivència al centre educatiu i les famílies; per detectar i prevenir situacions de risc i problemes de salut mental; per orientar i donar eines per la resolució dels conflictes, per detectar problemàtiques susceptibles de ser tractades mitjançant la intervenció comunitària o de grup i per donar suport als professionals de l'educació en l'abordatge d'aspectes emocionals i de salut mental de l'alumnat.

Izquierdo està convençut que aquest projecte beneficiarà a l'alumnat en l'àmbit individual però també a tota la comunitat educativa en el seu conjunt, ja que en el cas d'un conflicte entre alumnes, la intervenció de la psicòloga contribuirà, segons diu  “a reparar la convivència que es pugui haver trencat”. També remarca que aquest projecte afavoreix el benestar emocional de l'alumnat i per tant és un suport a la tasca del professorat i a les famílies.
Finalment, destaca la necessitat d'aquest servei per part de l'alumnat perquè, segons diu, és “un espai confidencial per consultar amb tota confiança allò que a vegades fa vergonya preguntar als pares o tutors”.