Es reprenen les obres de la Casa Puig i Cadafalch

En les pròximes setmanes culminarà la fase de recuperació de la façana original, amb treballs de revestiment, fusteria i la restauració de pintures

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 20 Desembre 2018 17:26

Argentona 2014/2018, pessebre vivent argentona

En les pròximes setmanes es reprendran les obres de rehabilitació de la casa Puig i Cadafalch després que aquest divendres s'aprovés en el ple extraordinari de l'Ajuntament d'Argentona el contracte menor per a la restauració de les pintures descobertes al sostre de la galeria, amb un pressupost que supera els 14.000 euros.
A banda d'aquesta intervenció sobre els elements pictòrics, també es completaran els treballs a l'envoltant de la casa, amb els revestiments de la façana al jardí i elements de fusteria del porxo.

Les futures fases

La llarga obra de rehabilitació d'aquest edifici de titularitat municipal continuarà amb les fases d'estructura i l'adequació interior, i que es preveu afrontar durant l'any 2019. Restarà llavors l'actuació de condicionament del jardí i també la renovació de les instal·lacions bàsiques.

La història de la casa
Situada a la Plaça de Vendre, l'immoble és una casa modernista d'Argentona declarada bé cultural d'interès nacional. Va ser la casa d'estiueig del conegut arquitecte Josep Puig i Cadafalch. L'any 1897 Puig i Cadafalch va demanar el permís per tal de realitzar la modificació de tres cases adjuntes que havia adquirit al carrer de Dolors Montserdà, on tenia prevista la seva residència temporal. D'aquestes tres cases velles Puig i Cadafalch en va fer una de sola però va aprofitar les parets antigues, que no s'unien en angle recte en cap racó.

Recuperada:
La Casa Puig i Cadafalch va estar abandonada fins que el 2012 va passar a mans municipals.