Preocupació per l'onada de robatoris a Argentona

Acord per reforçar el servei de patrulla policial durant les hores en què se'n registren més casos, després de les queixes de la mateixa policia

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 22 Novembre 2018 00:00

Argentona 2014/2018, robatoris argentonaL'onada de robatoris que hi ha hagut a Argentona les últimes setmanes ha posat en alerta la vila i els seus representants. El fenomen, que s'està produint sobretot en veïnats i urbanitzacions i en les hores que fosqueja –arran del canvi d'hora–, ha posat el focus en la falta d'efectius policials per fer-hi front.


Per tractar específicament el cas, els regidors del Govern i de l'oposició es van reunir per plantejar mesures urgents. Un dels primers acords és la determinació a treballar conjuntament per unir forces davant aquesta problemàtica. Una de les mesures acordades ha estat la de reforçar el servei de patrulla policial durant les hores en què hi ha més robatoris. Amb aquesta decisió, que s'implementarà al més aviat possible, es confia que es podrà posar més pressió als grups de lladres que actuen a la zona.
També s'abordaran mesures de caràcter tècnic, una qüestió que es tractarà amb més profunditat amb els cossos de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra en el marc de la Comissió de Seguretat.

Crida a la serenitat

Així mateix, es fa una crida a la ciutadania a "afrontar aquesta problemàtica amb serenitat, malgrat la situació d'angoixa i por que provoca".
El repunt dels robatoris a l'interior de domicilis és generalitzat a la zona del baix Maresme però té especial incidència a Argentona a causa del nombre de nuclis habitats.

Les queixes del sindicat policial
El sindicat SPL CME ha sortit al pas de l'alarma social ocasionada assegurant: "La plantilla policial està actualment integrada per 24 efectius, dels quals 5 estan de baixa mèdica. Avui dia la plantilla continua mantenint les mateixes baixes, cosa que fa del tot impossible donar cobertura a un servei ordinari d’una patrulla al carrer".  Actualment hi ha un sol agent al torn nocturn per tot Argentona.

El sindicat, molt crític amb l'Ajuntament, assegura que "lluny de millorar les condicions de treball dels policies, augmentar els efectius i la negociació dels plusos, al ple de novembre l'Ajuntament va manifestar obertament no ser responsable de la seguretat dels veïns i veïnes i va traspassar la problemàtica al Departament d'Interior de la Generalitat".