El gran cap de setmana de la Burriac Xtrem

La prova atlètica d'ascens al castell celebra 15 anys amb una exposició d'imatges al carrer Gran

• Redacció // Foto: cedida
  • Divendres, 16 Novembre 2018 00:00

Argentona 2014/2018, Burriac Xtrem

La Burriac Xtrem ja ha arribat al seu gran cap de setmana, justament  l'any en què celebra els seus primers 15 anys. La primera prova esportiva, de fet, ja es va celebrar diumenge passat, la de canicross (amb gossos). Va ser un preludi festiu del que ha de passar aquest cap de setmana.

La següent prova tindrà lloc dissabte 17 amb la 3a edició del Correcuita, la cursa infantil urbana que prendrà la sortida a les cinc de la tarda a la plaça Nova.
Finalment, la 16a edició de la Burriac Xtrem arribarà diumenge 18 de novembre a la plaça Nova, a dos quarts de nou del matí es donarà el tret de sortida de la cursa de 28 km de distància, i a les deu serà la sortida del recorregut de 17 km.

Una de les novetats d'aquesta edició és que els nous circuits se situen a la zona de Santa Elena d'Agell, a diferència de l'anterior, que van recórrer la zona de Can Patota, Òrrius i el Turó de Can Prat. Malgrat el canvi d'ubicació, l'organització assegura que el circuit transcorrerà exclusivament per corriols, de manera que manté l'exigència i la duresa que caracteritza aquesta cursa, alhora que compleix amb les expectatives dels corredors més intrèpids.

Una altra novetat destacable és que l'ascens al castell de Burriac serà a mitja cursa i no a la part final com era habitual. D'altra banda, es mantindrà l'entrada a meta pel carrer Gran, cosa que propiciarà una vegada més l'escalf del públic.