El Museu del Càntir exposa obra de Guinovart

Nova col·laboració de la Col·lecció Bassat d'Art contemporani amb l'equipament argentoní

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dilluns, 12 Novembre 2018 17:37

Argentona 2014/2018, guinovart

El Museu del Càntir està de novetat i és que a partir de la setmana entrant acull l'obra pictòrica "més matèrica" de Guinovart en una selecció d'obres de l'artista de la Col·lecció Bassat. D'aquesta manera es renova la col·laboració entre la col·lecció del publicista, amb seu a la Nau Gaudí de Mataró, i l'equipament argentoní.

El mateix Bassat explica, en el fulletó de l'exposició argentonina, la seva admiració per Guinovart, un dels seus artistes preferits: "El vaig conèixer en persona l'any 1973 i vam ser amics fins a la seva mort. Com tots els grans artistes, Guinovart va explorar diferents camins, un d'ells el de la matèria, motiu de l'exposició al Museu del Càntir d'Argentona.

L'exposició es podrà visitar del 9 de novembre fins al 6 de gener de 2019 en l'horari habitual de l'equipament.

Núria Poch, directora del Consorci Museu d'Art Contemporani de Mataró, ha escollit precisament aquest vessant de l'obra de Guinovart a la nostra col·lecció, per la relació que té la matèria d'alguns  dels quadres amb Guinovart i els anys que va passar a Agramunt. Són peces molt especials que mirem de bellugar poc degut a la seva fragilitat, però que en aquesta ocasió està del tot justificat".