Argentona presenta proposta de llista unitària independentista

La CUP, ERC, ICV i el PDeCat estan treballant en una llista conjunta per les pròximes eleccions municipals.

Argentona independencia

Les formacions de la CUP, ERC, ICV i el PDeCat volen presentar-se de forma conjunta a les eleccions municipals de maig de 2019. L'objectiu, asseguren els grups municipals integrants, és doble: desenvolupar les polítiques municipals necessàries del dia a dia i fer el possible per ajudar a aconseguir la República catalana.

La llista s'està gestant des del passat juliol, quan una comissió conjunta d'ANC i CDR va començar a treballar amb les diferents formacions polítiques per tal que s'unissin i presentar-se de forma conjunta. Un model que, segons esperen els seus impulsors pugui ser un exemple per a d'altres poblacions catalanes. 

Per les formacions integrants, les eleccions de 2019 seran cabdals per construir la República catalana des dels Ajuntaments, i és per aquest motiu que cal, asseguren, "garantitzar el màxim nombre d'alcaldies i governs municipals independentistes a tot el país".

Els grups municipals de la CUP, ERC, ICV i el PdCat s s'han compromès a publicitar l'acord de confeccionar la llista unitària, sobiranista i republicana, convidant membres de la societat civil que se sentin interpel·lats a afegir-se a la llista.

A l'espera de cap de llista i programa definit

Presaisament aquest serà un dels punts a treballar d'ara endavant. La crida a la societat civil és també una forma d'incloure nous perfils a la possible llista unitària. I és que, actualment, la llista és un projecte i no està definida. La taula de treball es troba ara en ple debat per consensuar com es formarà la llista i com es decidirà qui l'encapçala. Posteriorment la decisió se sotmetrà a votació de les assemblees de les formacions polítiques per decidir si finalment s'accepta dur-la a terme.

Eleccions de 2015

Les últimes municipals les va guanyar la formació Tots x Argentona (TxA) amb 6 regidors. Ho va fer seguida de la CUP-PA-APA (4), ERC-AM (3), PSC (2), PP (1) i ICV-E (1).