Impuls al projecte de renovació de l’enllumenat

El consistori inicia les obres per millorar el quadre d’enllumenat públic així, la xarxa d’aigua potable i l’accessibilitat a algunes cruïlles del municipi

  • Anna Galdon // Foto: cedida
  • Dilluns, 01 Octubre 2018 00:00

Argentona 2014/2018, mapa de carrers afectats

L’Ajuntament d’Argentona inicia aquesta última setmana de setembre l’actuació per impulsar un seguit de projectes pendents, entre els quals destaquen el projecte de renovació del quadre d'enllumenat públic, la millora de la xarxa d’aigua potable del poble i l'accessibilitat en diverses cruïlles dels carrers del municipi.

El projecte de més envergadura és, sens dubte, la renovació de l’enllumenat públic. Argentona té més de 3.000 punts de llum, distribuïts actualment en 50 comptadors. D’aquests, una trentena compleixen la normativa vigent, però la resta tenen problemes de funcionament: una desena té defectes documentals o elèctrics i vuit estan en mal estat, cosa que implicaria la necessitat de fer-hi una reforma completa. Tot i que està previst que algunes d'aquestes millores es facin abans del 2020, el consistori afirma que no hi ha data definitiva per als comptadors que requereixen una reforma integral.

El que sí que continua en marxa és el programa del consistori per substituir els llums per models LED. Segons l’Ajuntament, aquests nous models “ofereixen més bona il·luminació, són més sostenibles i tenen menys impacte en el consum energètic”.

Tal com es pot veure al mapa adjunt, la intervenció, que compta amb un pressupost de més de 242.000 euros, afecta de forma parcial o total alguns dels carrers més cèntrics i concorreguts del municipi. Pel que fa al projecte de més envergadura, el de renovació de l'enllumenat públic, afectarà el passeig Marina Júlia, l’avinguda Nostra Senyora de Montserrat i els carrers Bellavista, Rafael Casanova, Narcís Monturiol i Canigó.

Millora de les cruïlles

Per la seva banda, el projecte de millora de l’accessibilitat afectarà cinc punts concrets del municipi. En concret, les cruïlles afectades seran les dels carrers Narcís Monturiol amb Bellavista, Bellavista amb Sud-amèrica, Rafael Casanova amb Abat Escarré, Narcís Monturiol amb Rafael Casanova i Marina Julià amb la cantonada del carrer Abat Escarré.