Aboquen incontroladament més de 3.000 quilos de fetges de pollastre

L'Ajuntament d'Argentona va fer recollir tots els residus per evitar problemes sanitaris i els Mossos d'Esquadra segueixen treballant per esclarir els fets

  • Redacció
  • Dilluns, 16 Juliol 2018 11:03

Granja de pollastres

Entre 3.000 i 4.000 kg de fetges de pollastre han estat abandonats en diversos indrets d'Argentona i en altres municpis propers de la comarca com Òrrius, Dosrius i Vilassar de Dalt. Els Mossos d'Esquadra tenen oberta una investigació per esclarir els fets així com identificar l'autoria d'aquest abundant abocament de residus il·legal. 

Se sospita que els fets van passar durant la matinada de dissabte o diumenge, i poder així passar desapercebuts mentre es transportava i s'abocava aquesta nombrosa quantitat. Els indrets del municipi on es van localitzar aquestes restes van ser la riera d'Argentona, el camí de les aigües i d'altres propers a la Casa de la por, Can Pau Brut o Can Cabanyes.  

Intervenció ràpida
El tècnic de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Argentona, Joan Pujol, ha explicat a Ràdio Argentona que l'Ajuntament es va posar en contacte amb l'Agència de Residus per coordinar l'actuació de recollida i evitar així problemes sanitaris, ja que començaven a provocar fortor i a descompondre's ràpidament a causa de la calor. 

Finalment, es va necessitar un contenidor de 20 m cúbics i una retroexcavadora per recollir els fetges de pollastre i dipositar-los a un abocador de la comarca de l'Anoia. 

Pujol ha fet una crida per demanar la col·laboració ciutadana de manera que si algú va veure quelcom o pot aportar qualsevol pista, que contacti amb la Policia Local o amb la regidoria de Medi Ambient. 

fetges pollastre