Romania serà el país convidat a l’Argillà Argentona del pròxim mes de juliol

Enguany la Fira Internacional de Ceràmica se celebrarà del 6 al 8 de juliol

Cartell Argillà Argentona 2018

La cita més esperada per als amants de l’art i la cultura del fang a Catalunya arriba el pròxim mes de juliol amb Romania com a país convidat. Es tracta de l’Argillà Argentona, la Fira Internacional de Ceràmica que aquest 2018 tindrà lloc des del divendres 6 fins al diumenge 8 de juliol amb diverses activitats, exposicions i tallers. Entre les 10h del matí i les 22h del vespre els carrers d’Argentona s’ompliran d’artesans de la ceràmica i institucions que exposaran al públic argentoní i d’arreu del país les seves creacions. 

Al llarg de tot el cap de setmana tindran lloc tallers de ceràmica al torn i demostracions de terrissa tradicional, exposicions a diversos museus, una acció artística de decoració en directe d’un càntir gegant, entre altres. La Fira de Ceràmica estarà ubicada en un circuit urbà pel centre peatonal de la vila que passarà per l’Avinguda Puig i Cadafalch, el carrer Gran, la plaça de Vendre, el carrer Torras i Bages i la plaça de l’Església.

Quatre edicions amb fira pròpia

Amb l’objectiu de convertir l'Argillà en l’esdeveniment de referència al sud d’Europa en relació a la ceràmica i, així, atraure més visitants i expositors, la "Fira del Càntir" es va separar de la Festa Major ja fa quatre anys. 

Cartell Argillà Argentona 2018

Una desena de països a la fira

Enguany se superaran de nou la setantena d’artesans i terrissaires a la fira, els quals representen una desena de països ben diversos: Portugal, Itàlia, el Regne Unit, França, Letònia, Espanya, Argentina, el Marroc, Rússia i, com és evident, Catalunya. El país convidat, que comptarà amb una presència destacada, serà Romania. Hi haurà quatre expositors a la Plaça de l’Església i una exposició a l’Antic Ajuntament.