Una delicatessenmusical que uneix el barroc i el jazz

Aquest diumenge, Ensemble Méridiem

  • Redacció // Foto: cedida
  • Divendres, 20 abril 2018 00:00

Argentona 2014/2018, Ensemble Meridien

La Sala d'Argentona canvia de muda aquest diumenge per rebre, dins els actes de Sant Jordi de la vila, un concert que segur que sorprendrà. Creat el 2007 a Barcelona, l'Ensemble Méridien neix amb la voluntat d'interpretar la música dels segles XVII i XVIII des d'un vessant històric, buscant amb els recursos del segle XX una aproximació a l'estil d'aquella època.

L'Ensemble Méridien el formen joves instrumentistes amb una àmplia experiència cambrística i orquestral a nivell nacional i internacional. Després de formar-se a Catalunya han ampliat la seva formació en el camp de la música antiga a Bèlgica, Holanda, Alemanya i Itàlia.

A la gira que arriba al Maresme, 'Zefiro Torna' s'inspiren en la similitud del Barroc i el Jazz, dos gèneres distants en el temps però units per la improvisació, experimenta aquests dos estils sota un mateix concepte.

L’Ensemble Méridien Barcelona comparteix escenari amb el trio de jazz format pel pianista Manel Camp, el trompetista Matthew Simon i la cantant Gemma Abrié. Una alineació de luxe.