Tala d'arbres sense llicència a la Baronia del Viver

Des de Natura consideren que estan talant arbres sense permís, mentre que des de l'Ajuntament afirmen que només manca una gestió per tenir la situació en regla

  • Laia Mulà // Foto: cedida
  • Dijous, 15 Març 2018 15:52

Maresme 2017/2018, argentona-baro de viverLa Baronia del Viver és una finca privada propietat del Baró de Viver, i tant la casa com els seus jardins, estan catalogats en el Catàleg de Patrimoni Arquitectònic, Arqueològic, Paisat­gístic i Ambiental d'Argentona i protegits per un Pla Especial. Per aquest motiu, les actuacions en el seu espai, encara que sigui privat, han de passar pel Consell de Patrimoni del municipi. Des de l'entitat de medi ambient Natura denuncien que en aquesta finca “s'han talat arbres sense llicència municipal, com obliga la normativa vigent”, relata Oriol Bassa, coordinador de Natura. Des de l'entitat no valoren si aquesta acció és beneficiosa pel jardí, només volen que regularitzin la tala.  

Després d'haver demanat en diverses ocasions que l'Ajuntament del municipi fes alguna cosa per formalitzar la llicència, ara des de l'entitat anuncien que, si l'Ajuntament continua incomplint les seves obligacions com a Administració Pública, es veuran obligats a denunciar els fets.

Defensa de l'Ajuntament

er la seva banda, el regidor Àngel Puig, segon tinent d'alcalde del municipi, informa que els arbres s'estan podant i no talant, i que ja tenen la situació en regla per fer-ho. Afirma que aquesta acció ja té el vistiplau però que tot expedient que passa pel Consell de Patrimoni: “S'ha de passar per una referència en el pla especial del Catàleg del Patrimoni”. En definitiva, segons Puig l'únic que manca per acabar de tenir en regla la situació de la poda és aquesta referència i que es tracta d'una gestió protocol·lària que resoldran pròximament.

La denúncia de Natura
Després d'haver demanat fins a tres vegades la regularització de la tala dels arbres a través del Consell de Patrimoni de l'Ajuntament, en el darrer Consell tots els seus membres van acordar que s'obrís un expedient a la propietat per incompliment la normativa de patrimoni.

En tot cas, Natura es pregunta perquè encara no disposen de la corresponent llicència, quan la normativa indica clarament que primer s'ha de disposar d'aquesta autorització. A més, defensen que les normes han de ser complides per tothom, que no es pot admetre que aquesta situació continuï.