El 'Documental del Mes' desembarca a Argentona

El cicle es proposa oferir un documental de qualitat al mes i començarà el dia 15 amb el documental 'Amazona'

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dimecres, 14 Març 2018 00:00

Cinema 2017/2018, el documental del mes-amazona

A partir d’aquest mes de març, el municipi d’Argentona també podrà gaudir de documentals d’alta qualitat, independents i amb mirada pròpia gràcies a l’impuls de la iniciativa el 'Documental del Mes'. Es tracta d’un projecte que ja es porta amb èxit a Mataró i que ha nascut de la iniciativa conjunta de l’Ajuntament de la població i la productora de documentals Clack. El primer documental es podrà veure el 15 de març a les 19h del vespre a la Casa Gòtica i es titula 'Amazona'.
El cicle programarà, de moment, quatre documentals que es podran veure fins al mes de juny.

El primer documental
'Amazona' és un film que explica la història de la seva directora, Clare Weiskopf. Ella i el seu germà van ser abandonats per la seva mare, la qual va fugir a la jungla colombiana quan la seva filla només tenia onze anys. Què fa que una dona sigui bona mare, o si és necessari renunciar als propis somnis quan tens fills, són algunes de les preguntes que es va plantejar la directora abans de gravar el seu viatge a l’Amazones per retrobar la seva mare i tancar ferides.

La pel·lícula, de 82 minuts de durada, anirà seguida d’un debat posterior amb Nina González, tècnica d’Igualtat de l’Ajuntament d’Argentona, que comentarà el documental.
La programació del cicle
Els altres tres documentals que es projectaran són 'Les noies d’Alba Daurada', el dia 12 d’abril, 'L’hora dels deures' el 10 de maig i, per últim, 'Venus' el dia 7 de juny. Després de cada projecció, que es farà sempre en dijous i a les 19h de la tarda, tindrà lloc un debat amb una persona vinculada al tema del film.