Premiats per l'escultura de gel 'Entre Murs'

L'argentoní Marc Sala i el mataroní Ramon Masramon han obtingut el primer premi del Concurs Internacional d'Escultures de Neu del Pas de la Casa 2018

  • Laia Mulà // Foto: cedida
  • Dijous, 01 Març 2018 11:56

Argentona 2014/2018, escultures de gel

'Entre Murs' és l'obra escultòrica de gel que ha estat mereixedora del primer guardó del Concurs Internacional d'Escultures de Neu del Pas de la Casa 2018. L'escultura presenta una gran dificultat tècnica i una simbologia molt potent i ha estat creada per dos escultors de la zona: l'argentoní Marc Sala i el mataroní Ramon Masramon. Just després de rebre el premi, però, Masramon i Sala han destruït l'obra per tal de denunciar la indiferència dels governs davant la crisi dels refugiats.

El jurat ha seleccionat aquesta peça perquè, segons han destacat, tenia una gran força simbòlica. La peça mostrava murs sortints i entrants que feien referència al pas dels refugiats, als obstacles que es troben en el seu exili obligat i a la mala rebuda per part dels països d'acollida. A més, els jutges també han lloat la gran dificultat tècnica de la peça.

Una obra denúncia

El creador d'Entre Murs va ser Masramon, el qual va comptar amb la col·laboració de l'argentoní en l'elaboració de l'escultura. Ambdós artistes han optat per la destrucció de l'obra un cop entregat el premi del Concurs Internacional d'Escultures de Neu del Pas de la Casa 2018 per denunciar la cruel situació dels refugiats i la inacció europea.
Els dos artistes competien en aquesta edició del concurs contra un total de 26 equips més formats per escultors d'arreu. Cal destacar que tots ells van comptar amb tres dies per transformar els grans blocs de gel en obres d'art d'alt nivell i plenes de creativitat i originalitat.

Argentona 2014/2018, escultures de gel

Altres premis

Els maresmencs han competit en aquest certamen amb altres escultures i obres d'alt nivell. El segon premi va ser per a Arnau Pérez i Patrícia Muñoz amb 'Naufràfil' i el tercer per Roger Vilanova i Roc Soler amb la peça 'Paper Mullat'. Cal destacar que és la quarta vegada que Ramon Masramon participa en el concurs i que, juntament amb Marc Sala, ja havia estat premiat l'any 2015 amb el segon premi per l'obra 'El Minotaure', una obra ideada per l'escultor de Mataró Edu Casademunt.