Música i disfresses al Carnestoltes d'Argentona

El municipi programa actes entre el 8 i el 14 de febrer per portar la disbauxa als seus ciutadans

  • Laia Mulà // Foto: cedida
  • Dimecres, 31 Gener 2018 13:27

Argentona 2014/2018, carnestoltes argentonaArgentona es proposa celebrar el Carnestoltes amb les activitats més festives entre el Dijous Llarder, dia 8 de febrer, i el Dimecres de Cendra. Les festes ompliran de color i molta animació els carrers del municipi amb activitats com el concurs de truites i el sopar popular del Dijous Llarder, un Correfoc, el pregó, la rua amb les comparses i el ball de Carnestoltes.
El final de la festa de Carnestoltes tindrà els seus protagonistes habituals, amb el comiat del rei Carnestoltes i la sardinada popular a la plaça de Vendre.
Cal destacar que l'organització instal·larà una bústia solidària a cadascun dels actes d'aquesta festa de Carnestoltes per recollir donatius per a una ONG.

Festa solidària
La comissió de Carnestoltes i l'Ajuntament volen incidir en el caràcter solidari de la festa a la vila

La programació

El primer dia de les festes, el Dijous Llarder, oferirà un Concurs de Truites, seguit del Sopar Popular a la plaça del Vendre amb truites i botifarra d'ou. L'activitat és oberta a tota la ciutadania i ofereix dues categories, la d'adults i la infantil. A més, cada categoria comptarà amb un premi a la més original i una altra a la més gustosa.

El divendres de Carnestoltes començarà amb un correfoc a càrrec dels Diables d'Argentona a les 22h des de l'Ajuntament, fins a la plaça Nova. Seguidament tindrà lloc el pregó de Carnestoltes i el Ball de Carnestoltes amb De Mortimers i el seu Live Karaoke Show.  A més, a mitjanit tindrà lloc ell concurs de disfresses amb dos premis disponibles.
El dissabte serà el dia familiar amb diverses activitats com el taller de màscares, la cercavila amb les comparses i un ball familiar per a petits i grans amb Jaume Barri.

Per últim, dimecres de cendra serà el dia en el qual la comitiva Fúnebre del rei Carnestoltes recorrerà els carrers del municipi fins a la plaça de Vendre on tindrà lloc la crema del difunt. Seguidament tindrà lloc el comiat amb la lectura del testament i la incineració de les despulles del Rei dels Poca-soltes. En acabar, hi haurà una gran sardinada popular.