Un gran espai per gossos a Argentona

L'equipament situat al carrer Bellavista compta amb uns 1000m2, font per a les mascotes, dispensador de bosses i zona d'agility per a entrenar-los

Espai gossos Argentona

L’Ajuntament d’Argentona ja té gairebé a punt l'espai d’esbarjo per a gossos: uns 1000 metres quadrats delimitats per una tanca d'1,5 metres d'alçada que comptaran amb una única zona de pas, habilitada amb un espai que servirà de vestíbul, per facilitar el traspàs entre els usuaris. L’espai d’esbarjo comptarà amb uns bancs per als propietaris i cuidadors de gossos, fabricats amb plàstic reciclat. L'Ajuntament també ha habilitat un punt d’aigua per a les mascotes, dispensadors de bosses, dipòsits per llençar-hi les deposicions dels animals i una zona d'agility amb diversos elements plàstics i de fusta perquè els animals hi puguin jugar.

L'equipament està ubicat al carrer Bellavista, a la zona on s’hi ubicava l’antiga àrea d’emergència de residus. Aquest espai d’esbarjo estarà obert les 24 hores del dia i es regirà segons l’ordenança municipal de tinença d’animals. Els animals podran anar deslligats, a excepció d’aquells tipificats com a perillosos. Els propietaris hauran de seguir les habituals normes de comportament, drets i deures.

Fins a 2.000 euros de multa

L’Ordenança reguladora de la tinença d'animals, així com la Llei de Protecció dels Animals i d’altres normatives, contemplen sancions o multes per determinades conductes i accions incíviques en relació als animals de companyia. Segons la gravetat i la reiteració, les sancions econòmiques poden arribar a ser de fins a 2.000 euros. Són sancionades les conductes com, per exemple, no recollir els excrements de la via pública, no portar l'animal lligat o no tenir-lo xipat o censat.