L'oposició descarta la moció de censura

Expectació davant el nou govern en minoria sense el PSC davant la qual grups com TxA esperen tenir més força

  • Laia Mulà // Foto: cedida
  • Divendres, 20 Octubre 2017 00:00

Argentona 2014/2017, psc argentona

El nou escenari municipal a Argentona és políticament més complex. La decisió dels partits del govern de prescindir del PSC comporta que el govern passa a estar en minoria: un escenari davant del qual l'oposició espera tenir més força. El cap de llista de Tots per Argentona, Pep Masó, està d’acord amb el trencament del pacte de govern amb el PSC però creu que les raons han anat més enllà de motius nacionals. A partir d’ara el govern queda en minoria i, per tant, el ple necessitarà algun vot de l’oposició per aprovar les mocions. Masó afirma que Tots per Argentona es mostra col·laboratiu amb l’equip de govern i descarta una moció de censura, ja que ara "no toca", va dir en declaracions a Ràdio Argentona.

Des de l’altre partit a l’oposició, el Partit Popular, el regidor Fran Fragoso creu que tots els grups podrien haver treballat junts deixant de banda els ideals de cada partit. Fran Fragoso descarta, de moment, una moció de censura i afirma que tant PP com PSC i Tots per Argentona faran una oposició forta.

El PSC lamenta el trencament

Des del grup municipal del PSC d’Argentona han emès un comunicat mostrant el seu descontentament amb la decisió d’excloure’ls del pacte de govern. “No hi ha motius objectius pel cessament dels regidors socialistes de les seves competències”, opinen. Pels socialistes d’Argentona “no hi ha cap motiu objectiu que s’emmarqui dins de l’acord de govern, perquè l’alcalde hagi actuat unilateralment” per fer-los fora del govern, que des del seu punt de vista perjudica la pluralitat d’un govern d’esquerres.

Des del PSC fan una valoració positiva de la gestió feta des del conjunt del govern, el qual afirmen que treballava seguint l’esperit de l’acord signat.
Pel PSC d’Argentona és evident que l’alcalde "s’ha saltat a l’acord de govern signat i, empès pels grups de les CUP, ERC i ICV, i seguint les directrius en l'àmbit  nacional d’aquests partits independentistes, ha signat el decret de cessament dels regidors socialistes", en una acció que titllen “de total irresponsabilitat política” i que opinen que passa per sobre dels interessos locals.