Els argentonins volen la independència

El Si guanya al municipi amb quasi un 94% del total de vots obtinguts, amb una participació del 55,54% del cens electoral

  • Laia Mulà
  • Dilluns, 02 Octubre 2017 19:06

referèndum argentona

Els habitants d'Argentona van demanar la independència de Catalunya en el Referèndum del dia 1 d'octubre votant majoritàriament Si, l'opció que va recollir el 93,78% dels vots. En total, van participar de la votació 5.174 argentonins i argentonines, un 55,54% del cens d'aquest municipi maresmenc que va habilitar sis col·legis electorals pels seus votants. El No va obtenir 242 vots, mentre que l'opció majoritària en va obtenir 4.811. A més, 67 votants van optar pel vot en blanc i 54 per votar nul.

La jornada a aquest municipi de prop de 12.000 habitants va transcórrer sense incidents destacables i els que ho desitjaven van poder votar amb normalitat. Van córrer molts rumors sobre possibles intervencions de la Guàrdia Civil i, per aquest motiu, els vilatans van romandre davant els diversos col·legis electorals per evitar que s'enduguessin les urnes. Tot i això, no va tenir lloc cap incident d'aquest tipus.

Tanquen el Cros i Riudemeia

Els col·legis situats a l'escola Sant Miquel del Cros i a l'escola Bernat Riudemeia van ser els que van obtenir una participació més baixa en nombre de vots, possiblement perquè van tancar abans d'hora. El del barri del Cros va traslladar les seves urnes per incidents amb els veïns que increpaven als votants. Els que encara no haguessin votat a aquests llocs a partir del seu tancament, prop de les 3 de la tarda, van ser redirigits a l'espai de l'Ajuntament Vell, on van poder votar amb normalitat fins al final de la jornada a les 8 del vespre.

Per la seva banda, la fàbrica de l'antiga Velcro va ser la que més votants va rebre: 1.413 vots en aquest espai al llarg de la jornada electoral.