Argentona es planteja cobrir la piscina municipal

L'equip de govern ha estudiat la viabilitat de cobrir la piscina i obrir-la tot l'any

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dilluns, 28 Agost 2017 09:44

Argentona 2014/2017, escola les fonts argentonaEl govern de l'Ajuntament d'Argentona ha estudiat les diverses alternatives i solucions tècniques que s'haurien de posar en pràctica per cobrir o climatitzar la piscina municipal. La idea d'obrir la piscina durant tot l'any va néixer en el procés participatiu del Pressupost Municipal del 2016, en la que els ciutadans van donar suport al projecte. Per aquest motiu, l'Ajuntament va sol·licitar un informe exhaustiu que estudiés la viabilitat econòmica i de gestió d'aquest equipament i que contemplés les possibles conseqüències d'aquesta inversió.

Tot i que l'equip de govern ja ha descartat realitzar la inversió durant l'actual mandat, es compromet a enllestir el projecte per tal que es pugui posar en marxa a la pròxima legislatura. Un cop estudiades les diverses solucions, l'informe presenta les quatre possibilitats viables següents: escalfar l'aigua amb un sistema de manta tèrmica, construir una coberta tèxtil, situar una coberta mixta amb una estructura metàl·lica fixa i una lona i, per últim, construir una coberta retràctil. Els costos anuals que suposarien aquestes propostes són força similars però la inversió inicial necessària varia entre les diverses estructures.

La coberta retràctil

L'equip de govern aposta inicialment per la coberta retràctil perquè, tot i que té el preu més elevat, ofereix una qualitat més elevada, durabilitat i facilitat de muntatge i desmuntatge. L'Ajuntament del municipi ja ha encarregat un segon estudi que oferirà informació més detallada sobre la viabilitat econòmica i de funcionament d'aquest equipament esportiu, així com de les necessitats i costos que implicaria l'obertura de la piscina tot l'any.