La nova biblioteca "ha de ser un edifici singular que revitalitzi tot el centre"

L'Alcalde Eudald Calvo avisa que el concurs d'idees pel nou equipament de Can Doro i Cal Guardà "serà més llarg que un d'estàndard"

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dimecres, 26 abril 2017 18:25

 Argentona 2014/2017, can doro argentona

L'edificació de la nova biblioteca d'Argentona a Can Doro i Cal Guardà avança però serà un procés llarg. La previsió del govern és que en el Ple Municipal del mes de juny es pugui aprovar la modificació urbanística d'aquesta pastilla per poder iniciar, a posteriori, un concurs d'idees que en declaracions a Ràdio Argentona l'Alcalde va advertir que serà llarg: "Serà un concurs llarg perquè es tracta d'un espai emblemàtic d'Argentona preferim allargar-ho, que puguem comptar amb arquitectes bons, amb millors idees i el projecte resultant sigui més elaborat".

El govern vol que la nova urbanització d'aquest espai, que ha d'acabar amb la nova biblioteca, la ràdio, l'arxiu i una nova plaça, sigui un revulsiu pel centre de la vila. En aquest sentit Calvo augura que "serà un dels equipaments més importants del poble i ens ha de permetre revitalitzar el centre creant un triple eix de vida i activitat, i sobretot de vianants, que uneixi la Plaça de l'Església, la biblioteca i la Plaça Nova".

Per a Calvo el nou edifici hauria de permetre "tibar cap amunt la vitalitat que tenim a la part alta del Carrer Gran".