"Estaria bé fer una contribució a la rehabilitació sostenible des de la Casa Puig i Cadafalch"

Entrevista a Mercè Zazurca, arquitecta de la rehabilitació, i Àngel Puig, regidor de Patrimoni

  • Redacció - Argentona Comunicació
  • Dilluns, 22 Febrer 2016 12:24

Casa Puig i Cadafalch rehabilitació

Les obres de rehabilitació de la casa que l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch va construir a Argentona van començar a mitjans de gener. Concretament els treballs de restauració, rehabilitació i condicionament que necessita la finca, declarada Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN).

Aquesta part de la rehabilitació és una actuació molt tècnica.
Mercè Zazurca: Volem que aquesta rehabilitació sigui un exemple de bones pràctiques, que dinamitzi la manera de fer d’Argentona. Des de l’inici del projecte la nostra reflexió implica provocar una manera de fer millor el futur.

Això com es concreta?
MZ: Estem fent assajos amb la UPF sobre la forma de rehabilitar els merlets per innovar i oferir al món de la rehabilitació uns altres materials més sostenibles. Estaria bé fer una contribució a la rehabilitació sostenible des de la Casa Puig i Cadafalch. 

Et veiem molt immersa en aquest projecte.
MZ: Tots ho estem! Tot i tenir un pressupost molt ajustat la resposta dels tècnics que formen l’equip interdisciplinari és de compromís per aconseguir crear un exemple de bones pràctiques que es pugui difondre, fins i tot, a l’àmbit internacional.

S’aturarà la rehabilitació un cop s’acabi aquesta primera fase?
Àngel Puig: Estem treballant perquè això no passi i puguem aconseguir fons per poder licitar la segona fase, en què es puguin rehabilitar façanes, tot l’interior, el jardí... Segurament la subdividirem en fases.

I la darrera part de l’obra?
MZ: Serà el moment de fer pedagogia, de posar en marxa el centre d’informació i la casa-museu.

L’estructura interior dificulta que pugui acollir visites?
AP: Volem que les habitacions de dalt acullin oficines municipals. L’estudi de l’arquitecte i les parts nobles de la casa es destinaran a la casa-museu i centre d’interpretació.