L'argentonina Alba Sarraute serà la nova Reina del Carnaval de Barcelona

La pallassa i dona de circ reivindica el paper de les dones en les festes populars

  • Redacció - ACN
  • Dimecres, 27 Gener 2016 10:56

Alba Sarraute

L'argentonina Alba Sarraute serà la Reina del Carnaval de Barcelona. La pallassa i dona de circ, Alba Sarraute, ha estat l’escollida per encarnar la Reina Belluga, enguany coronada per l’Ajuntament com a nova Reina del Carnaval de Barcelona, en lloc del Rei Carnestoltes. La regidora de Cicle de Vida, Feminismes i LGTiB, Laura Pérez, ha exposat que aquesta figura –juntament amb el Rei Belluga- eren els reis de la disbauxa i la desobediència al segle XVI, abans de la institució del Carnestoltes.

La Reina Belluga centrarà el primer carnaval del govern d'Ada Colau, una festivitat que se celebrarà del 4 al 10 de febrer i que busca descentralitzar la festa cap als barris. Un dels moments més esperats és l’Arribo de la Reina Belluga i els Focs de Carnaval, que tindran lloc el 4 de febrer pels carrers del Born amb destí final al Born Centre Cultural. Allà la Reina llegirà el seu ‘Ban’, on “discutirà al finit Rei Carnestoltes la legitimitat del seu regnat”.

Les dones, protagonistes

Alba Sarraute explicava en roda de premsa que l'encàrrec és alhora una "reivindicació dels artistes d'aquí que normalment treballem fora per la poca feina que aquí trobem". Sarraute veu el Carnaval com una oportunitat per "sentir la llibertat de venir a Barcelona i cridar ben fort que la cultura necessita reivindicar-se". Com a pallassa, Sarraute afirma que "permet fer un canvi radical i ser més poderosa que els homes que han participat al llarg d'aquests anys".