La recollida de la fracció orgànica millora encara més els seus resultats

L'última anàlisi a les escombraries recollides a la Vila detecta sols un 1,80 per cent de residus impropis, majoritàriament bosses i materials de plàstic

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 11 Gener 2016 00:00

Argentona 2014/2015, brossa argentona

Bona nota a la recollida de matèria orgànica d'Argentona. La caracterització que periòdicament emet l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) i que es va dur a terme el passat mes d'octubre a la planta de transvasament de Mataró ha situat en un 97,84%% la puresa de la mostra i tan sols un 1,80% d'impropis entre els residus recollits a Argentona. Aquest resultat del quart trimestre de 2015 suposa una nova millora sobre els ja excel·lents resultats de l'anterior trimestre.

L'anàlisi assenyala que la gran majoria d'impropis que es troben a la fracció d'orgànica són bosses de plàstic, per sobre del paper i cartró i altres residus. També cal subratllar l'ús que alguns usuaris fan de les bosses compostables per a la recollida de l'orgànica.
La constància, col·laboració, conscienciwació i sensibilització dels veïns i veïnes, així com la consolidació del sistema porta a porta, permeten a Argentona assolir aquests bons resultats pel que fa a la correcta separació dels residus.