Alumnes d’Argentona participen en un projecte interescolar dedicat a Ramon Llull

La iniciativa té com a principal objectiu el treball de competències lingüístiques

  • Argentona.cat
  • Dijous, 26 Novembre 2015 11:35

Argentona 2014/2015, biblioteca nacional

La iniciativa té com a principal objectiu el treball de competències lingüístiques
Ramon Llull, llegats del passat és el nom del projecte de suport a les competències lingüístiques del curs 2015-2016, dedicat a la figura de Ramon Llull, amb motiu del VIIè centenari de la seva mort.

La proposta, en què participaran alumnes d’Abrera, Argentona, Cabrils i Piera, parteix del territori com a font de recursos educatius i compta amb la participació corresponsable dels centres educatius, biblioteques municipals i ajuntaments.

Competències lingüístiques

Un dels objectius a destacar és l’oportunitat que ofereix als alumnes de posar en pràctica diferents elements propis de la competència lingüística en el marc d’un projecte de territori que implica a diferents agents i serveis educatius municipals.

Durant el curs, el treball a l’aula es reforçarà amb dues activitats complementàries: la visita a la Biblioteca Nacional de Catalunya i una activitat de lectura dramatitzada.
El tancament del projecte a cada municipi es farà amb un acte de cloenda liderat per l’ajuntament, amb la col·laboració de la biblioteca municipal, en què l’alumnat dels diferents centres educatius compartirà els continguts treballats sobre la figura de Ramon Llulll. Per acabar, es celebrarà un acte de tancament conjunt.

La iniciativa ha estat molt ben rebuda pels municipis participants, que la consideren una oportunitat per enfortir el treball en xarxa entre els diversos agents educatius del territori, i alhora reforçar un àmbit tan fonamental per a l’èxit educatiu com són les competències lingüístiques.