Natura Maresme avisa que "la poda d'arbres no s'està fent amb les condicions ambientals òptimes"

Reclamen que s'aturi la poda i avisen de les conseqüències que pot comportar

  • Redacció / Fotos: Natura Maresme
  • Dimecres, 07 Octubre 2015 11:51

Poda arbres Argentona

L'associació Natura Maresme alerta que l'Ajuntament d'Argentona ha iniciat la campanya de poda de plàtans malgrat que les condicions ambientals no ho permeten. El consistori va anunciar la setmana passada que s'iniciaria aquesta fase, com es fa cada any, però Natura Maresme considera que les altes temperatures, d'entre 20 i 25ºC, no són les idònies per a iniciar el procés.

Natura Maresme afirma que es va reunir amb el consistori i que l'alcalde, Eudald Calvo, els va assegurar que es redactaria un pla específic. La poda ja ha començat i ara reclamen que s'aturi immediatament, ja que "podant amb aquesta calor, si es retarda el fred, els plàtans podrien tornar a brotar", a banda que aquestes accions exposen els arbres "als atacs dels fongs i de l'insecte conegut com a tigre del plàtan".

La poda anunciada per part de l'ajuntament té previst prolongar-se fins a finals de desembre. La poda forma part del programa que periòdicament es realitza per al manteniment i tractament de l’arbrat viari. Les espècies sobre les quals s’incidirà especialment seran els plataners, moreres i mèlies.