Argentona vol agermanar-se amb Aubagne, que organitza la fira de ceràmica més important de França

L’Ajuntament presentarà la proposta a la ciutadania el pròxim 2 d’octubre

  • Redacció// Foto: cedida
  • Dimecres, 09 Setembre 2015 11:15

Argentona 2014/2015, Agermanament Aubagne

L’Ajuntament d’Argentona vol agermanar-se amb la població francesa d’Aubagne, molt lligada a la ceràmica. Per això, el Saló de Pedra serà l’escenari de la presentació a la ciutadania de la proposta el pròxim 2 d’octubre, en què es donarà a conèixer el programa d’intercanvi i impuls de projectes en comú. La iniciativa vol incloure temes en matèria cultural, educativa, promoció econòmica i turisme, entre altres. Les dues localitats comparteixen la ceràmica com a tret identitari i van iniciar les converses l’estiu de 2014.  

Aquest mes d’agost passat, l’alcalde d’Argentona, Eudald Calvo, i altres regidors del govern, van desplaçar-se fins a Aubagne amb motiu de la celebració a la ciutat de la fira de ceràmica Argillà. A banda de conèixer amb detall aquesta mostra, la més important del seu sector a França, i que aplega uns 200 expositors, la delegació argentonina va reunir-se amb el govern de la ciutat per continuar avançant en la proposta d’agermanament entre les dues localitats.

Argillà Aubagne és la mostra ceràmica més important de França, amb la participació de més de 200 paradistes i una afluència que supera els cent mil visitants. Al març d’aquest any, representants institucionals i de l’Associació ceramista i la cambra d’artesans d’Aubagne van visitar Argentona per tal de seguir aprofundint en aquesta voluntat d’agermanament. El passat mes de juliol, coincidint amb la renovada Fira de Ceràmica i que pren el nom comú d’Argillà juntament amb la de la localitat francesa i la de Faenza, a Itàlia, diversos artesans d’Aubagne van presentar els seus treballs a la mostra argentonina.